De meest favoriete desserts die je bijna overal vindt

Als je even heerlijk uit eten bent, of je bent zelf lekker aan het kokkerellen geweest dan is er niets zo lekker als na het eten kunnen genieten van een heerlijk dessert. Voor velen is het dessert het hoogtepunt van het diner. Zeker voor kinderen is dit zo. Maar welke dessert zijn dan met name favoriet en vind je overal terug in de restaurants? Dat ontdek je in deze blog.

Dame Blanche

Dit ijsgerecht is een ware klassieker onder de desserts. Dit ijs dessert wordt geserveerd in mooie speciale ijsglazen en wordt gemaakt van vanille ijs waar warme chocoladesaus overheen gegoten wordt. Een Dame Blanche is een van de meest geliefde ijs desserts aller tijden. Je vindt hem daarom ook meestal in de meeste restaurants.

Tiramisu

Dit Italiaanse dessert is al tientallen jaren een ware favoriet. Je vindt het dan ook bijna bij ieder restaurant wel op de kaart. Dit dessert is in de jaren 70 uitgevonden in Italië en veroverde in rap tempo de wereld. Overal ter wereld is de Tiramisu nu bekend en populair. Je kunt Tiramisu overigens zelf ook goed maken maar het is wel een recept wat oefening vergt.

Koffie met appeltaart

Koffie en warme appeltaart, het is een goddelijke combinatie. Vooral als je natuurlijk een vers stukje appeltaart geserveerd krijgt en niet een kant en klare uit de supermarkt. Een vers stuk appeltaart uit de oven, is echt heerlijk als deze warm geserveerd wordt met een toefje slagroom erop. Dat is onwijs lekker en wordt ook om die reden vaak als dessert geserveerd in een restaurant.

Experimenteren met desserts

Er zijn heel veel soorten desserts verkrijgbaar in de restaurants. En het is daarom ook heel prettig om gewoon wat verschillende soorten desserts uit te proberen. Wanneer je bijvoorbeeld uit eten gaat is het heerlijk om nieuwe smaken te ontdekken. En dat is ook het lekkere van een dessert na een goede maaltijd. Je hebt echt iets om naar uit te kijken en het sluit een diner fantastisch af.

Overigens krijg je ook steeds meer vegan desserts op de menukaart door de groeiende toename van veganisten. Deze desserts zijn ook ideaal voor mensen met bijvoorbeeld een koemelk allergie omdat hier geen dierlijke producten in verwerkt worden.