wijn

Nu al volop genieten in de sfeer van je zomerreis

Misschien begon het eind vorig jaar al te kriebelen en heb je een reis geboekt naar een ver land? Het kan ook zijn dat je naar je favoriete plekje in Frankrijk of een van onze buurlanden reist. Of misschien zoek je het zonnige Spanje op voor een party na party na party… Genoeg redenen om vandaag al te proeven van de sfeer en gezelligheid die je ongetwijfeld op reis zult beleven.

Franse charme

Denk aan eindeloze lavendelvelden, prachtige zonsondergangen en heerlijke maaltijden en je hebt waarschijnlijk een reisje naar de Provence geboekt. Of heb je eerder een reis gepland waarbij je van de ene wijnboer naar de andere rijdt in de Garonne of de Dordogne? Dan is het alvast de ideale start om een Franse avond te organiseren onder vrienden.

Zet een leuke Franse plaat op van Gilbert Becaud of Claude François. Bestel of maak zelf een lekkere kaasschotel en serveer een heerlijke Bordeaux wijn terwijl je luidkeels meezingt met de Franse klassiekers. De Franse sfeer van een warme zomeravond roep je zo op en dan begint het straks ongetwijfeld nog meer te kriebelen om je koffers te pakken en eropuit te trekken.

Zuiders genieten

Misschien heb je goede herinneringen aan topfeestjes in Ibiza en droom je weg bij de gedachte dat jullie deze zomer het eiland alweer onveilig gaan maken. Waarom dan geen preparty organiseren waarbij je de mediterrane sfeer van Ibiza ook gewoon thuis beleeft? Bouw een typisch Spaans feestje met lekkere Spaanse wijn en heerlijke tapas in de tuin die je omtovert in een zuiderse sfeer.

Er zijn trouwens verschillende bars waar je ook kunt genieten van tapas van over de hele wereld. Wil je een leuke activiteit onder vrienden organiseren, dan kan het avontuurlijk zijn om Vespa’s te huren en een heuse wereldroute met tapasbars uit te stippelen. Zo heb je de wereld op een dag in je binnenzak.

Azië, here we come

Ben je een echte avonturier en zet je straks koers richting Japan of China? Sake mag dan zeker niet op je ontdekkingsavond ontbreken, samen met een lekkere sushischotel. Laat aan je vrienden prachtige beelden zien die een indruk geven van de streek waar je naartoe reist. Wil je je helemaal onderdompelen in de Aziatische sfeer, zorg dan voor gepaste kledij en stokjes om de sushi op te eten. Ongetwijfeld een avond om nooit te vergeten!